VSE KAR MORATE VEDETI O ZDRAVJU SKLEPOV

Zdravje sklepov je resnično pomembno ne le za uspešnost naših konj, temveč tudi za njihovo dobro počutje in kakovost življenja. Pri starejših konjih pogosto obravnavamo zdravje sklepov in v prehrano naših veteranov dodajamo dodatke, kot je glukozamin. Toda ali bi morali celo življenje podpirati zdravje sklepov?

 

Prvo vprašanje je, kaj so sklepi? Sklepi so področja, kjer se srečujeta dve ali več kosti. Večina omogoča gibanje, nekaj pa ne. Obstajajo tri glavne vrste sklepov; sinovialni sklepi, fibrozni sklepi in hrustančni sklepi.

 

Sinovialni sklepi so najpogostejši in ti omogočajo največ gibanja. Sinovialni sklepi so na voljo v različnih oblikah in velikostih, od krogličnih in grčastih v kolčnem sklepu, do tečajastih v kolenskem sklepu.

Preberi več

Dengie 12 Okt

Hranjenje vlaknin - Je enostavno! 

 

Res je! Preverite te štiri preproste nasvete Dengie ekipe za prehrano, ki vam bodo pomagali, da bodo vlaknine v središču prehrane vašega konja!

Preberi več

SPOMLADANSKO HRANJENJE

Vsi stremimo k daljšim, toplejšim dnevom ki prihajajo, ko bomo lahko jezdili dalj časa in bolj pogosto. Lastniki konj moramo začeti razmišljati kako in kaj bomo hranili svojim konjem v prihajajočih spomladanskih mesecih. 

 

Preberi več

Škrob - prijatelj ali sovražnik?

Kot lastniki konj smo bombardirani z nasprotujočimi nasveti in mišljenji o škrobu. S kakšno količino škroba naj bi hranil svojega konja? Ali potrebujem “nizko škrobno” hrano in kaj to pomeni? Ali konji sploh potrebujejo škrob? Prvo moramo razumeti kaj škrob sploh je.

Škrob je oblika ogljikovih hidratov, ki jih rastline uporabljajo za shranjevanje energije in narejen je iz velikega števila glukoznih (sladkor) molekul združenih skupaj. Ko konj poje škrob se ta v tankem črevesju razčleni na te glukozne molekule, ki se potem absorbirajo v krvni obtok in zagotovijo gorivo za delo in normalne telesne procese. 

Preberi več

Podkategorije